shopping cart empty
WORLDWIDE FREE SHIPPING

Not firing on vamo, centre pin fix?
Login to post a new topic and to write a reply.
Thread Tools Rate This Thread


Search within thread:

Login to rate this thread.
#1 (permalink)      12/9/2013 8:07:05 AM US Central   quote/reply + tips
kwistenbiebel
Member
  • JoinedJun 2013
  • Posts 316
  • Reviews 4
  • Kudos250
Not firing on vamo, centre pin fix?
Hi all,

I am pretty happy with the Kayfun, works well on my SVD and Chentinel.

It doesn't fire on my Vamo though...

It seems that the Kayfun positive screw sticks out a little too much from the 510 connection .
Might that be the issue?

Another question while I am here: I burn my tongue easily, is it supposed to be a hot vape like that?


Thank you in advance,

Christiaan
#2 (permalink)      12/10/2013 11:33:55 AM US Central   quote/reply + tips
Avatar
NameXas
Member
  • JoinedJun 2013
  • Posts 54
  • Reviews 6
  • Kudos31
how many ohms does it have? as far as i know svd still works on 1,3 ohm and vamo lowest ohms is 1,5. If your kayfun ohm is high enough, maybe its center pin fault. About the burn: do you tryed to vape with different juice in it? Its got to be problem in your ejuice or maybe you should try to rebuild your coil. Try to lift higher or lower your coil and if thats not helping, i think you should rebuild it.

Edited on 12/10/2013 at 11:41 AM. Reason:
#3 (permalink)      12/11/2013 9:56:19 AM US Central   quote/reply + tips
Mensah
Member
  • JoinedSep 2013
  • Posts 89
  • Reviews 0
  • Kudos53
+1 details
- Vamo goes to 1,2Ω
- For your tongue, just use a drip tip with a wider bore.
#4 (permalink)      12/11/2013 12:24:29 PM US Central   quote/reply + tips
Rexer
Member
  • JoinedAug 2013
  • Posts 136
  • Reviews 1
  • Kudos30
Sticking out too much? should not be a problem, might leave a gap but should fire. I agree with above, check your coil resistance and make sure its over 1.2 ohm
#5 (permalink)      12/11/2013 6:36:31 PM US Central   quote/reply + tips
kwistenbiebel
Member
  • JoinedJun 2013
  • Posts 316
  • Reviews 4
  • Kudos250
The coil is a 1.7 ohm microcoil so that should be allright.

I believe it is an issue with my Vamo's centre pin.
It seems to be pushed down below the insulator ring.

Works fine with atomisers with a long threaded 510 like the Trident.
Not for the Kayfun.

I might have to order a new Vamo.

Thanks for the help
#6 (permalink)      12/11/2013 6:38:34 PM US Central   quote/reply + tips
kwistenbiebel
Member
  • JoinedJun 2013
  • Posts 316
  • Reviews 4
  • Kudos250
@Mensah,
I believe the drip tip can not be swapped for another one ...
#7 (permalink)      12/21/2013 8:59:14 AM US Central   quote/reply + tips
Avatar
viking65
Member
  • JoinedJul 2013
  • Posts 11979
  • Reviews 14
  • Kudos21270
You can replace the o-ring in the vamo which may raise the firing pin so it will work with the Kayfun

Replaceing Vamo o-ring
http://i.imgur.com/fKSQtVA.jpg
#8 (permalink)      12/21/2013 9:03:13 AM US Central   quote/reply + tips
kwistenbiebel
Member
  • JoinedJun 2013
  • Posts 316
  • Reviews 4
  • Kudos250
Thank you Viking, that seems to be a solution I can try.